Miksi sisustamisen ei tarvitse olla vaikeaa

Näytä nykyinen sisältö RSS-syötteenä

Miksi sisustamisen ei tarvitse olla vaikeaa

Sisustaminen on yhtäaikaa jokaisen henkilökohtainen mieltymys, läjä erilaisia meidän suunnittelujoiden "faktoja" ja mutkikkaita rakentamisen säännöstöjä. Siitä sekamelskasta se kuitenkin vain aina syntyy. Olen suunnitellut satoja kohteita ja edelleen asiakkaat "pääsee yllättämään"! Sisustus on meille yhtä läheinen kuin vain koti voi olla, myös niille joille sisustuksella ei ole väliä. Ja koskaan sitä ei voi tehdä minkään "ohjekirjan" mukaan. Se on välillä suunnittelijalle työlästä, kun on repäistävä itsensä irti omista mieltymyksistä ja asetuttava asiakkaan maailmaan, mutta samalla myös tosi antoisaa, varsinkin onnistuessaan. Siksi kirjoitan välillä tekniikasta ja yleisistä sisustamisessa huomoitavista asioista, tai sitten vain niistä asioista mitkä minun mielestä on tärkeitä.

allekirjoitus_1

Kari Huhtamäki


1 - 10 / 12 tuloksesta
Julkaistu , julkaisija

Oikea pensseli!

Sovellus

Pensselin valinnassa on muutama tärkeä asia. Jouhet voidaan jakaa keinokuituisiin, luonnonjouhisiin ja näiden sekoituksiin. Karkea jako on se, että liuotinohenteisen maalin kanssa toimii paremmin luonnonjouhinen. Luonnonjouhi on pinnaltaan karheampi ja sen nosto on parempi kuin keinokuituisessa. Jos käytetään luonnonjouhta vesiohenteisien maalien kanssa, voi jouhi turvota ja siveltimestä tulee turpea. Eli vesiohenteisen maalin kanssa kannattaa käyttää keinokuituista sivellintä. Millainen sekajouhinen toimii, riippuu missä suhteessa jouhia on. Muista pestä maalausvälineet aina ennen käyttöä, koska niihin on teon jälkeen voinut jäädä jouhen tai karvan pätkiä.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Kun maalaat maalaa kunnolla!

Maalauksessa maalikalvon ratkaisee usein se, montako kertaa maalia on vedetty. Jos yrittää saada kertavedolla tarpeeksi paksun kalvon, pitää olla tosi tarkkana. Silloin voi helposti jäädä laikkuja joissa ei ole tarpeeksi maalia. Tällainen kohta voi näyttää eriväriseltä, koska siinä on erilainen kiilto.

Tarpeeksi monta tasaista kerrosta varmistaa kestävän ja hyvännäköisen pinna. Katso videolta millainen vaikutus on maalauskertojen välillä.

Sovellus

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Käytä rahoitusta kodin remonttiin!

Rahoitusta voi käyttää kodinremontoinnissa aivan samalla tavalla kuin ostetaan kodin elektroniikkaa. Voisi jopa ajatella, että rahoituksen käyttö remontoinnissa on enemmän perusteltua. Lähes kaikki kotiin tehdyt remontit ova käytössä vuosikausia tai jopa vuosikymmeniä, niiden maksunkin voi jakaa vähän pitemmälle ajalle kuin heti käteismaksulla. Nykyiset rahoitusyhtiöiden tarjoamat vaihtoehdot ovat varsin kilpailukykyisiä verrattuna pankkeihin. Rahoitushakemukset voi tehdä verkossa ja päätökset saa lähes saman tien. Lisää tietoa KOKO TILA –rahoitus.

3125_Standard7_2_JPG-e1476525870739.1

Kannattaa muistaa, että koti on meille useimmille tärkein omaisuus. Siitä kannattaa pitää kokoajan huolta. Pienetkin oikeaan aikaa tehdyt remontit parantavat kodin viihtyvyyttä ja varmistavat ettei tule jotain suurempia remontteja joita voi joutua tekemään pakotettuna.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Muista laattalistat

Laattalistat pitää suunnitella samalla kun suunnitellaan laatoitus. Tämä on sen takia tärkeää, että voit käyttää oikeita laatoituslistoja. Jos ne ei ole työmaalla kun laattoja asennetaan, ei niitä enää jäljestäpäin voi laittaa. Laatoituksen jälkeen on mahdollista käyttää enää vain kulmalistaa. Oikeat laattalistat asennetaan laattojen kanssa samaan aikaa siten että niistä osa tulee laatan alle. Listoja on pyöreitä ja kanttisia, kiiltävää ja matta. Joistain malleista voi saada myös värillisiä.

projolly      Projolly_square

Listoihin löytyy saman värisiä ja samalla profiileilla olevia kulmapaloja sekä sisä että ulkokulmaan. Kulmapaloja on erittäin tärkeää käyttää sellaisissa ulkokulmissa joihin voisi satuttaa itsensä. Tällaisia on erilaiset alle matalammat sermit, esim. alle 180cm. Jiirattu lista tällaisissa paikoissa voi olla todella terävä.

projolly_kulmapala  Projolly_kulmapala_2

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

"Naarmunkosto" laminaatti vs vinyyli

Vinyylin suuren suosion huumassa unohtuu miten kestävä laminaatti onkaan. Osalla on kuvitelma, että vinyyli olisi naarmunkestoltaan parempi kuin laminaatti. Ei valitettavasti ole, kyllä laminaatti siinä hommassa vielä voiton vie. Vinyyli voittaa vedenkestossa, mutta osalla toimittajilla on erittäin hyviä vedenkestoltaan olevia laminaatteja. Esimerkiksi Pergo Sensation ja Quick Step Impressive. Videolla on omakohtaista testausta laminaatin ja vinyylin naarmun kestosta.

Sovellus

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

MINKÄ KOKOISTA LAATTAA LATTIAAN

Kuivissa tiloissa voi käyttää millaista lattialaattaa haluat, mutta kylpyhuoneissa pitää olla tarkempi.

Sovellus

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Verkkokauppa missä? kenen? mitä?

Onko verkkokauppa ostaminen turvallista? Kysymys mikä on noussut otsikkoihin, ja aiheesta! Rahan siirtäminen on saatu turvattua maksun välittäjien toimesta, mutta mitä asiakkaat saa, on sitten ihan toinen juttu. Perinteisessä kaupassa kuluttajan oikeudet ja varsinkin turvallisuus tulevat hyvin esille. Eksoottisten verkkokauppojen tuotteiden kuntoa, käytettävyyttä ja turvallisuutta valvotaan huonosti tai ei ollenkaan.

Suomalaisen, tai ainakin EU-maassa olevan, verkkokaupan tuotteiden vaatimukset on samat kuin tuote olisi myynnissä myymälässä. Eli niiden pitää vastata turvallisuuden ja käytettävyyden osalta meidän normaaleja vaatimuksia. Verkkokaupan valinnassa kannattaa kiinnittää huomioita, että sillä on kunnollinen asiakaspalvelu. Varmista, että verkkokaupan omistaja ja asiakaspalvelun yhteystiedot ovat esillä verkkokaupan sivuilla. Noilla tiedoilla varmistut mihin voit reklamoida tuotteista tai ainakin kysyä apua.

Näistä asioista kun keskustelee, saa joskus vastauksen ”onko se niin väliä kun ne on niin halpoja”. No turhaa roinaahan tämä maailma on täynnä ja jos haluat olla sitä edes auttamassa, niin sitten.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

HUH HUH HELLETTÄ JA MAALATAKIN PITÄISI

Kirjoittaja Kari Huhtamäki

Tuntuu jo siltä, että on menossa toinen kesä. Erittäin hyvän alkukesän jälkeen näyttää keskikesäkin olevan ennätys hyvä, ehkä jo vähän liiankin hyvä. Kysymys voiko näillä helteillä maalata, nousee jokaisen maalarin mieleen. Kyllä ja ei.

Maalin kuivumisaika ilmoitetaan olosuhteissa jossa lämpötila on 23c ja ilmankosteus 50 %. Eli kyllä tuollainenkin olosuhde on melko lämmin. Jos olosuhteet noista lukemista muuttuu huonommaksi, eli lämpötila laskee tai ilmankosteus nousee, hidastuu kuivuminen. Ja toisinpäin kuivuminen nopeutuu. Liian hidas kuivunen voi vaikuttaa maalin kiiltoon ja sen takia pinta näyttää laikukkaalta. Liian nopea kuivunen voi vaikuttaa maalin imeytymiseen tai se tekee liian aikaisin kuivan pinnan maaliin.

Ei auringossa

Maalata voi melko lämpimissäkin olosuhteissa, jos vain maalarit kestää, mutta ei auringon paisteessa. Suora auringon paiste kuivattaa maalipinnan liian nopeasti vaikka lämpötila ei olisikaan kovin korkea. Tuloksena voi olla ns. aurinkokupla. Siinä maalin pintaan muodostuu liuotinta läpäisemätön pinta. Jos liuotin ei pääse imeytymään toiseen suuntaankaan, ei kalvo tartu maalattavaan pintaan ja muodostuu kupla. Sama ongelma voi tulla niin vesi kuin öljymaalilla.

Kierrä maalattavaa kohdetta myötäpäivään auringon perässä. Tämä on vanha viisaus mikä kannattaa ottaa vakavasti. Jos joudut maalaamaan haastavissa olosuhteissa kuumuuden ja kuivuuden takia, voi käyttää maalissa vähän ohenninta. Periaatteessa en suosittele koskaan ohentamaan pintamaalausta jotta kalvosta tulee tasainen ja täyteläinen. Mutta jos on pakko, niin 5 % siten että ohenteen määrä pysyy kokoajan samana ettei pinnasta tule sen takia laikukas.

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

ULKOSEINÄ HOMEESSA!

Kirjoittaja Kari Huhtamäki

Pahalta näyttää ulkoseinä

Kevään tullessa alamme taas kiertää taloa ulkoapäin ja tutkimaan mitä on jäänyt syksyltä tekemättä. Ulkoseinä on täynnä muistia pilkkua tai siinä kastaa jotain jäkälää. Niinpä, meidän on vain pakko tottua siihen, että joudumme jonkun verran huoltamaan ulkoseiniäkin. Muutenkin kuin vain silloin tehdään huoltomaalaus.

Mikä maali ei homehdu?

Varsinaisesti maali ei homehdu, ainakaan jos on käytetty edes kohtuullista ulkomaali. En voi sanoa kaiken maailman maalaista joita joku keksinyt purkittaa ja myy ulkomaalina. Toisaalta parhaatkaan maalit eivät voi estää tuota ilmiötä ulkoseinässä. Siitä saamme kiittää ”terveellisemmän materiaalin” vaatimuksia. Valitettavasti useimpien orgaanisten eliöiden tuhoaminen vaikuttaa myös meidän ihmisten terveyteen. Siksi maalien on vaikeaa tuhota pinnalleen kasvustoa tekeviä eliöitä. Maaleissa ei vain saa yksinkertaisesti olla myrkkyjä.

No mistä ja mitä nuo pilkut on. Vaihtoehtoja on karkeasti kaksi likaa tai jotain orgaanista kasvustoa. Voihan seinä olla yksikertaisesti vain likainen. Siitepöly, maantiepöly tai noki ovat erittäin hyviä tarttumaan maalipintoihin. Tämä epäpuhtaus johtaa helposti toiseen, koska se toimii alustana erilaisille orgaanisille kasvustoille.

Mitä tehdä?

Seinän pesu. Meidän on vain totuttava pesemään myös seinät ulkoa. Kuinka usein, riippuu monesta asiasta. Millaista kasvillisuutta seinän lähellä on, millaiset ilmavirrat jne. Yhtä seinää saa pestä joka vuosi toista ei koskaan. Se millä pestään on ratkaisevaa mitä laudan pinnassa on. Jos lauta on vain likainen esim. noki tai liikenteen saasteet, kannattaa valita pesuaineet jotka on tarkoitettu huuhdeltavaski, eli oikea pesuaine.  Jos kyseessä on kasvustoa, kannattaa käyttää aineita joita ei ole tarkoitettukaan huuhdeltaviksi. Nämä aineet jätetään pintaa ja ne muuttaa pinnan ph arvoja sellaisiksi ettei niissä kasvusto halua elelle. Toki niitä voi käyttää myös pesuaineina, mutta pesuun niiden ominaisuudet ei ole niin hyviä. Entä jos ei tiedä varmaksi mitä seinällä on tai kasvaa, kannattaa käyttää noita seinällä jätettäviä aineita. Tekee niillä ensi pesun ja levittää sitten aineet pintaa. Voit myös vain levittää aineet pintaa ja antaa sadeveden huuhdella irtoavan pois. Tällöin puhdistuminen kestää pidempää, eli ei ensiviikon juhlien takia puhdistukseen.

Muista, että painepesuri lautaseinällä on usein myrkkyä. Liian kova paine saattaa vaurioittaa maalia ja jopa lautaa. Vettä painuu rakenteisiin johon sitä todellakaan haluta. Eli normaali vesijohto paine riittää ja jos harjaat, kova ja pitkä harjaksinen harja on paras. Pesussa lämmin vesi on enemmän kuin ”sata jänistä”.

Kari Huhtamäki

Lue koko viesti
Julkaistu , julkaisija

Älä pakota tehostetta tilaan!

Kirjoittaja Kari Huhtamäki

Älä pakota tehostetta tilaan

Tehoste-seinien ja tehosteiden kanssa kannattaa mieluumin olla ”niukka” kuin runsas. Tilaan ei saa pakottaa tehostetta vain sen takia, kun ”jotain pitäisi olla”. Varsinkin kylpyhuoneessa tehtyjä laatoituksia ei voi korjata kuin tekemällä koko kylppäri uudestaan, tai ei jos aikoo tehdä sen kunnolla.

Tehosteen tarkoitus on korostaa jotain tai se voi viestiä jotain. ”Tässä kohdassa on suihku tai pyyhenaulakko”. Yltiöpäinen erilaisten kuvioiden ja värien sekamelska tekee tilasta rauhattoman. Tämä ei tarkoita etteikö voisi käyttää voimakkaitakin värejä ja kuvioita. Ja jos haluat tehdä tilasta ”vauhdikkaan”, niin väreillä ja kuviolla sitä saa.

Kylpyhuoneet

Kylpyhuoneiden suunnittelussa olen usein vähän jarrumiehenä. En päästä asiakas helpolla jos tehosteita halutaan useampia kuin kaksi. Tai ainakin esitän kysymyksen; miksi? Efektillä olisi hyvä olla joku funktio. Eli tehosteella pitäisi olla luonnollinen paikka tai/ja sillä olisi hyvä olla joku syy miksi se on siinä missä se on. Tällöin laatoitus näyttää ja tuntuu graafisesti oikealta vaikka väritys ei miellyttäisikään katsojaa. Luonnollisia paikkoja on suihku/suihkuseinä, kalusteet, jne. Pesuhuone kannattaa jakaa aluksi osiin suihku, muu hygienia, jäädyttely tai kodinhoito. Näin pääset ajatukseen mitä yleensä haluat korostaa. Kylpärissä tila itsessään ja siinä oleva laatta, oli se mikä tahansa, on jo yksi efekti. Isolla laatalla saadaan näyttävyyttä aikaan vaikkei käytäkkään kuin yhtä laattaa. Saunan lasiseinät ja erilaiset lokerikot ja jakoseinät ovat myös efektejä. Eli kaksi hyvää efekti on hyvä, kolmatta pitää jo selittää ja siitä enemmän on helposti liikaa.

Kuivat tilat

Kuivissa tiloissa tapeteilla, maaleilla ja muilla tehostetekniikoilla tehdyt seinät on helpompi uusia. Joten niissä voit enemmän kokeilla kuin kylppärissä. Arkkitehtuuri on myös tilan yksi efekti jossa ikkunoilla on suuri merkitys. Tiloissa joissa on suuret ikkunat ja hyvä maisema, toimii ko. seinä tehosteena. Tehosteseinän pitää olla tilassa seinä jota on luonnollista korostaa. Miksei kaikkia seinä voisi korostaa? Ei ns. päävärin tarvitse olla valkoinen! Tehostetta voi tehdä varsinkin tapeteissa kuviolla jolloin pohjaväri on päävärin kanssa sama tai värillä jolloin pohjaväri on voimakkaampi kuin pääväri. Jos käytät tekniikoita joilla on tarkoitus tehdä epätasaista pintaa ja värejä, ole tarkkana mitä aijot tehdä. Niissä lopputulos on aina ”taiteilijan näkemys”,

Tänään autoin asiakasta joka etsi tapettia seinälle jossa oli takka. Asiakkaalla oli tapettia yleistapetiksi mutta hänestä pitäisi olla huoneessa joku tehosteseinä. Kun tiedustelin häneltä miksi? Vastaus oli, että kun seinällä on takka ja sille seinällä pitäisi olla jotain. Olin sitkeä kysyin edelleen, että miksi. Nyt vastaus oli, ettei takka oikein miellyttänyt asiakasta. Sain hänet ymmärtämään, ettei sitä kannata korostaa joka ei sovi tilaan.

tehoste_voimakas tehoste_tasainen tehoste_ei_mitaeaen

Mitä voi tehdä

Jos haluat korostaa jotain kohtaa huoneessa, ei sitä kannata ”ahdistaa” tehosteella. Ei kannatta käyttää ainakaan mitään kuviollista, vaan korkeintaan yksivärisiä tehosteita, tai ei mitään. Toisaalta ei minkään, ei mitään tai vain neutraali voi sisustuksessa olla synonyymi tylsälle. Tylsyyden voi yleensä kampittaa ottamalla sisustuksessa selkeän johto-ajatuksen ja uskoa siihen. Lopputulos voi olla, että kaikki seinät ovat erittäin voimakaskuvoisia tai kaikki on täysin valkoista. Molemmat toimii, jos uskaltaa viedä ne loppuun asti.

Kari Huhtamäki

Lue koko viesti
1 - 10 / 12 tuloksesta

Klarna Checkout
kauppiaan tiedot